Avanceret søgning

På denne side kan foretage mere avanceret søgning end den almindelige søgning i ordbogens ordliste.

Søg i ordlisten

Søg i ordlisten og specificer om søgestrengen skal stå i begyndelsen eller slutningen af et ord, blot skal indgå i ordet eller skal opfattes som et såkaldt regulært udtryk. Angiv evt. en specifik ordklasse. Resultatet vises som en liste, hvorfra man kan hoppe til metarordbogens artikelside for det pågældende opslagsord.

Søg i ordbogsartikler (fritekstsøgning)

Foretag fritekstsøgning i alle metaordbogens artikler på tværs af samtlige glossarer. Resultatet vises som en liste, hvorfra man kan hoppe til den relevante artikel.

Søg i tekster og citater (KWIC)

Søg i de på tekstsiden anførte tekster og i alle citater og fraser, der indgår i metaordbogens glossarer. Specificer om søgestrengen skal stå i begyndelsen eller slutningen af et ord, blot skal indgå i ordet eller skal opfattes som et såkaldt regulært udtryk. Resultatet vises som en KWIC-konkordans, hvorfra man kan hoppe til de artikler eller tekster, som indeholder det pågældende match.